Társasjáték és wellness – jól hangzik, de vajon működik?

a_jo_cover.jpg

Amikor ősz végén megláttam az ’1. Társasjáték wellness hétvége’ Facebook eseményt, valami hasonlóról álmodoztam (természetesen a lányok között ülve), így azonnal be is foglaltam egy szobát. Ez egy killer kombó, hiszen mind a társasjáték, mind a wellness top 3 kikapcsolódás nálam. SPOILER: Nem ilyen volt! De inkább elmesélem hogy telt a hétvége Balatonszemesen!

A hétvége

Rendszeresen járok úszni, amikor szaunázok is, és ha tehetem havi egyszer – kétszer fürdőbe is eljárok, mint valami jó római patrícius. Így felcsillant a szemem, amikor az eseményt megláttam, hiszen ez egy tökéletes hétvégének hangzott. Korábbi wellness hétvégés emlékeim viszont arra figyelmeztettek, hogy ha egész délután áztatom a habtestem, és két – három kört szaunázok is, akkor bizony ki leszek facsarva, mint Pelikán elvtárs magyar narancsa.

A szervezők príma kis webes felületen összeállította a programot a hétvégére, ahol be lehetett jelentkezni az asztalokra. Sajna ezt csak csütörtök reggel kaptuk meg. Kb. 10-kor tudtunk időt szakítani a regelésre, ám ekkorra a legtöbb érdekes számomra érdekes játék asztala már be is telt és a legtöbb játék egyszer került be a listába. Úgy éreztem rögtön le is maradtam a Kutna Horáról, a Merchants of the dark roadról, a Mystheáról, a Redwoodról és még 1-2 különlegességről, ami (még) nincs meg itthon, de szívesen kipróbáltam volna őket. Nem is baj, gondoltam, a legtöbb hotel wellness részlege 6 – 7 körül zár, így pénteken érkezés után majd azzal kezdünk és betársulunk valahova később.

20240209_230318.jpg

Így is lett, 7-ig toltuk a wellnesst, és 8-ra meg is vacsoráztunk, majd mindenre felkészülve megjelentünk a társasjáték-mekkában (kb. 30 személyes klubszoba), ahol hatalmas tornyokban álltak a játékok. Mi is hozzáraktuk a nagy kék, ikeás zsákunkat és próbáltunk szerezni két embert egy jó kis médium euróra vagy bármi nagyobbra. Ám azzal kellett szembesülnünk, hogy a legtöbben ténylegesen beregeltek asztalokhoz, amiken így már nem volt hely, ráadásul szinte mindenhol partyjátékok pörögtek csak. Végül találtunk egy párt, akik szintén nem regisztráltak, ám ők csakis könnyebb játékokra voltak hajlandóak leülni, így némi kompromisszum árán mégse kellett ketten játszanunk.

Megismertük a Coffee Rusht, amit párszor már felkerült a helyi klubunkban, ám, ahogy hallottam, a többieket eléggé kiborította. Most már tudom is miért! Ez a játék talán már túl jól modellezi a vendéglátásban mindennapos elképesztő nyomást. Nem a játékos dönti el mit vállal, hanem állandóan kapja a megrendeléseket. Így már jobban meg tudom érteni, miért vannak ki idegileg teljesen a vendéglátós haverjaim, ráadásul a pár hölgytagja azzal marketingelte a játékot, hogy ’Szeretném már végre megszeretni ezt a játékot, mert eddig nem sikerült’. Van egy olyan érzésem, ez most sem jött össze… Még toltunk egy kuruzslókat, négyen az is volt vagy 1,5 óra tanítással és bealtattuk magunkat, hiszen másnap már 10-től várt a Zoo Tycoon.

20240209_230329.jpg

                                                                                 Party, party hátán...

Szombaton, a reggeli után képes lettem volna egyszerre két Lacerdát szimultán is megtanulni, és hát az egy óra húsz perces Zoo Tycoon szabálymagyarázat után pontosan úgy is éreztem magam. Laza 4,5 órával később álltunk fel, de erről majd beszámolok kicsit hosszabban hamarosan! És akkor jött a dilemma: játszunk egész délután vagy használjuk ki a szép időt egy kis balatoni sétára, vagy esetleg egy kis wellness? A sétára szavaztunk, ami pazar volt, majd egy jó másfél órát pezsegtünk a wellnessben és ismét vacsi után érkeztünk vissza a klubterembe. Viszont ismét ugyanabban a helyzetben találtuk magunkat: szinte mindenki már csak laza partyjátékokat szeretett volna tolni, ami nem csoda, ha reggel 10től végig gémelsz, estére simán megfáradhatsz.

Minket viszont nem parafából faragtak, ráadásul a wellnessben volt merülő medence is, így egész feltöltődve érkeztünk, így nem adtuk fel, kerítettünk még egy embert egy jó Dűne Imperiumhoz. Majd 11-kor leültünk még terraformálni a marsot is. Vasárnap dél körül indulnunk kellett haza így már csak egy laza Carcassonne fért bele a reggeli után, amit nem bántam, bármikor szívesen leülök hozzá a mai napig, főleg valami kieggel.

20240209_230301.jpg                                                                                    Csattan a maszlag!                                                                       

Verdikt

A hotel teljesen rendben volt, a személyzet segítőkész, a kaja is OK volt, és még a Balcsi sem volt messze. A szervezés is jó volt, a szervezők nagyon odatették magukat, és minden segítséget megadott a játékokhoz, azaz fáradhatatlanul magyarázták el a játékok szabályait minden asztalnál. Sőt miután mondtam, hogy lemaradtunk pár játékról, biztosítottak, hogy összehozható valahogy, ám ahhoz kellett volna még 1-2 ember és leginkább még több idő. A szervezők egy jó kis kihíváslistát is összeállítottak a játékosoknak, ami nagyon cuki volt! Első ilyen szervezésük volt, és ezen lesz még mit alakítani, hogy még jobb legyen. Én nagyon szeretem a sandboxot (te döntöd el, mit csinálsz), de így végül lemaradtam jó pár játékról. Plusz jó lett volna előre megbeszélni talán egy messenger csoportban melyik játék mikor kerül asztalra, úgy, hogy senki se maradjon le, mert aki nem a neten él, és csak két óra elteltével tud befoglalni időpontokat, az bizony lemaradt sok mindenről, ami érdekli.

Kb. 4-5 órát wellnesseztünk péntek-szombat, ám egyetlen egy társasossal sem találkoztunk lent ez idő alatt, bár egy pár mondta, hogy ők voltak lent pont előttünk szombaton. Gyanítom a 25-30as létszámból nem sokan vehették igénybe a hotel vizesblokkját, ami fura, hiszen ez lett volna az esemény egyik lényege. Persze lehet, hogy csak mi kerültük el őket. Sok hardcore gémer simán végigjátszik egy teljes hétvégét, de nekem pont a wellness adta a pluszt, ami megkülönböztette az esemény egy átlagos gémer hétvégétől. Bevállalnám újra? Simán! Nagyon jól éreztük magunkat és igazán feltöltődve érkeztünk haza. Ha csak játszottam volna 2 napig, nem ez lett volna a helyzet! Lehet egy hétvége nem is elég mindenre, ha lett volna még egy napunk, még jobb lett volna, mert így maradt némi űr a ki nem próbált játékok miatt!  

A borítóképet a leonardo.ai rajzolta, ami rém nyilvánvaló, mert kezekben még mindig nem túl erős…

Ha olvasnál még hasonlókat, kövesd be a Facebook oldalam!

A bejegyzés trackback címe:

https://aphexplays.blog.hu/api/trackback/id/tr4218325195

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Aphex Plays

Friss topikok

süti beállítások módosítása