Wyrmspan – ez most komoly?

416851493_10229740358108430_1279096013151277270_n.jpg

A Stonemaier Games bejelentette a vadiúj Wyrmspan játékát és sokan április elsejei tréfát kiáltottak. Ránéztem vajon miért akadtak ki annyian és összeszedtem a mémeket az elmúlt 12 órából!

Pár hónapja a Dire Wolf kihozta a Dűne Imperium Uprising verziójat, ami kvázi Dűne Imperium néhány változtatással (lógó himbilimbis homokfégek és kémek, fincsiii) és szintén tavaly jelent meg az Expeditions (szintén Stonemaier), ami azért egy jobban átdolgozott Scythe, de ugyanúgy Jakub Rozalski artworkjével, az eredeti játék világában és nem volt közel se ekkora felzúdulás. Sőőőt! Pedig rókabőr ezek is, nem is kicsit!

fergek.JPG

                                                                                    Ezek homokférgek ám!

A tegnap bejelentett Wyrmspan, ahol kvázi sárkányokra cserélték a madarakat és kicsit fazonírozták a Fesztávot (Wingspan) óriás felháborodást keltett. Na de miért akadt ki ilyen sok gémer ennyire? Nos, mivel a Fesztáv egy nagyon népszerű játék, és mostanra már jó sok kieg is megjelent, simán el lehetett költeni akár több, mint 100 000 forintot is a játékra, ha minden kieget, nesting boxot szeretnél és a delukszi upgrage-ek még benne sincsennek. Most pedig kezdjünk el újra kiadni valószínűleg ugyanennyit egy szinte ugyanolyan mechanikájú, de sárkányosabb játékra? Azért valóban bosszantó lehet, főleg, ha a sárkányokat mindig is jobban szeretted, mint a cuki kis madarakat.  

A játék mechanikailag keveset változott:

  1. a barlangjaid feltárása azonnali bónuszokért (ez új),
  2. sárkányok beköltöztetése,
  3. végiglépkedni a soron a kalandoroddal,
  4. lépni a sárkány céhben (ez is új),
  5. teperni a forduló végi célokért

Nem valami sok különbség, de ez van. Megy a kiskerbe márciusban.

wyrmspan_jatekmenet.JPG

De egyáltalán miért érdemes ilyet kiadni?

Mert megveszik. Sokan. Mert a jó öreg Jamie Stegmaier egy marketing zseni. Egyébként is, mit lehet még kihozni egy csúcsra futtatott játékból? Hát egy másik játékot! Egyszerű, de nagyszerű recept. A Stonemaier játékok amúgy is 30-35%-kal drágábbak, nagyrészt a komponenseik és maga a márkanév miatt.

De vajon ki fogja ezt megvenni?  

Azok, akik imádják a sárkányokat és akiknek bejött a Fesztáv éééés szeretik a sárkányokat is. Főleg azok a középosztálybeli gémerek, akiknek egy plusz 30-40 000 forint nem túl megterhelő. Simán lesz jó néhány új játékos, akit majd ez vezet be a társasok világába, sőt olyan is, akinek ez lesz a kedvenc játéka. Akkor meg miért ne?

Miért probléma ez bárkinek?

Bár nem a legeredetibb módja a játékkiadásnak, akkor amikor rengeteg új, innovatív játék nem tud megjelenni, de nem árt ez senkinek. Páran még mindig zúgolódnak Elisabeth Hargrave kirohanása ellen, amivel szabotálta egy egyik Tiny Epic kampányt egy dekoltázs (!) miatt. Ők biztos még kevésbé fogják szeretni ezt, bár nem ő tervezte a játékot. És persze ott vannak, akik szerint a Stonemaier a leglehúzósabb kiadó.

De a legjobb dolog egy új termék esetén, hogy nem MUSZÁJ megvenni. Még akkor se, ha imádod a sárkányokat, akkor meg pláne nem, ha van egy fél-kallaxnyi Fesztávod!

És akkor jöhetnek a mémek?

 

Ha olvasnál még hasonlókat, kövesd be a Facebook oldalam!

A bejegyzés trackback címe:

https://aphexplays.blog.hu/api/trackback/id/tr1818295277

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Aphex Plays

Friss topikok

süti beállítások módosítása